0 Termék
+36 20 325 4497
kőfelverődés fólia

Karosszériavédő fólia

Védd meg autód karosszériáját egy “láthatatlan” védőréteggel!  Színtelen, fényes autófólia a fényezés védelmére. Használhatod a teljes karosszérián vagy csak a külső hatásoknak jobban kitett érzékeny részeken mint például motorháztetőn, ajtókon, küszöbön első és hátsó lökhárítón. Hőlégfúvó használatával jól formálható, így tökéletes választás a sík egyenletes és ívelt felületeken egyaránt.

t

Mi az a karosszériavédő fólia?

PVC vagy poliuretán anyagú, légcsatorna nélküli ragasztóréteggel ellátott 50 – 200 mikrométer vastagságú átlátszó fólia, mely védi az autó karosszériáját, fényezését a karcoktól, kőfelverődésektől, savas, lúgos anyagoktól (pl.: madárürülék, felkenődött rovarok), UV fény hatásaitól, azaz mindenféle mechanikai és kémiai károsodástól.

A fólia jellemzői:

 

 • Német minőség
 • Polimer fólia
 • 150 mikronos vastagság
 • Tiszta átlátszó
 • Minőségi poliakrilát ragasztóréteg
 • hőmérséklet tűrőképesség: -40 °C és +110 °C között
 • Akár 5 éves élettartam
színtelen autófólia

ÉV

Olcsó monomer fóliák élettartama

ÉV

Polimer fólia élettartama

színtelen autófólia

A fólia jellemzői:

 

 • Német minőség
 • Polimer fólia
 • 150 mikronos vastagság
 • Tiszta átlátszó
 • Minőségi poliakrilát ragasztóréteg
 • hőmérséklet tűrőképesség: -40 °C és +110 °C között
 • Akár 5 éves élettartam
karosszériavédő fólia

A prémium minőségű karosszériavédő fólia polimer PVC-ből készül, UV álló, ezért sokkal hosszabb az élettartama mint az olcsóbb monomer fóliáknak. Hosszú időn keresztül védi a karosszériát a kavicsfelverődésektől, karcoktól, felkenődött rovaroktól, madarak ürüléke okozta színelváltozástól.

Vastagsága 150 mikron. Oldószeres poliakrilát ragasztóval van ellátva, mely évek múlva is nyomtalanul, fóliával együtt eltávolítható a karosszéria elemekről vagy bármilyen más felületről.

A fólia használata, felragasztása

A karosszériavédő fóliát elsősorban vizes módszerrel kell felragasztani, autófóliázásban jártas szakemberek száraz módszerrel is használhatják.

A vizes módszerről néhány szóban

A fóliázást +18 C felett végezzük. Hidegebb hőmérsékleten a víz nem párolog el megfelelően.

A fóliázás előtt a felületet a tökéletes eredmény érdekében megfelelően elő kell készíteni. Nagyon fontos a tisztítás! Zsír- és pormentesnek kell lennie a felületnek. Ajánlott pormentes helységben fóliázni.

Először tisztítsd meg a felületet megfelelően: ne használj viaszos és egyéb “nanotechnikás” spéci autósampont. A legjobb ha egyszerű jó minőségű mosogatószert használsz. Mosás után töröld át alkoholos ablakmosó folyadékkal ( pl.: Clean). Ez egy kielégítő házi tisztítás. Léteznek speciálisan erre való eszközök és tisztítószerek. Ha meg tudod, akarod fizetni akkor inkább azt használd.

A nem megfelelő tisztítás hólyagosodást okozhat a fólián.

A vizes módszerhez el kell készíteni egy “speciális” folyadékot melyet a karosszériára és a fóliára is fel kell fújni. A titkos recept egyszerű: fél liter vízhez 3-4 csepp mosogatószer.

Ezzel a folyadékkal fújuk le a felületet és a fóliát is miután eltávolítottuk a védőfóliát.

Terítsük a fóliát a felületre és gumi kasírozóval vagy ezzel a 3M-es filc csíkos kasírozóval simítsuk, szorítsuk ki a vizet a felületek közzül. Hőlégfúvóval segíthetünk a fólia felragasztásán, igazításán.

A fóliát vágjuk megfelelő méretre.

A víz teljes elpárolgásához és a végső tapadás eléréséhez min. 3-5 nap szükséges. 

Csináld magad (DIY), de hogyan?

Nézz meg néhány videót ide a linkre kattintva. Tippek, trükkök profi szakemberektől.

karosszériavédő fólia

Karosszériavédő fólia – polimer PVC

4.750 Ft26.000 Ft